韓國, 首爾, 旅遊

【韓國】SkyBike 一日遊

 

九月份去了韓國,在KKDAY參加了一天遊,Sky Bike 及安山燈山節一日遊
行程:
1)大川海水浴場SkyBike
2)海景咖啡廳

3)安山星光燈飾節

 

早上10點集合,約3小時到達位於大川海水浴場Sky Bike,當天天氣不似如期,有點點飄雨,由於Sky Bike 下雨天是暫停開放的,所以我們都很緊張!

一架架待開的單車

如果不跟團,有時間可以玩玩Sky Bike 旁的飛索,刺激…..

原本單車軌有電動軌道自動上斜,但下雨天所以停開,所以上斜會比較吃力。遇到轉彎落斜位有一種沖落海的感覺

玩完SkyBike 後坐一個鐘車去海邊cafe,呢間cafe有落地大玻璃,

窗外望出去的景色

Cafe 內

其中一杯是地瓜Latte,一定要試下,好好味!

Cafe後就出發食晚餐,黎到呢間食火鍋任食

呢間牛又幾好味,唔會太肥

另外有大大隻餃子,無限量添食

食飽飽後出發睇燈飾,原本對燈飾期望不是很大,但出乎意料之外,同香港睇燈飾是兩件事,環境較大,可以影好多相,有很多不同燈的隧道。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s