福岡, 旅遊, 日本

福岡之旅-平價人氣壽司店「ひょうたん寿司 葫蘆壽司🍣2019.3.3-7

這間位於福岡天神平價人氣壽司店「ひょうたん寿司 葫蘆壽司」,很多當地日本人等位,我們約5點來到已經要排隊,店鋪有2樓及3樓位置,等了大半個鐘終於入得有得食啦⋯⋯

餐牌貼滿店鋪周圍,但餐牌只有日文和韓文,並沒有中文🤦🏼‍♀️看圖點菜

手握壽司🍣所有壽司都十分新鮮美味

三文魚、海膽、八爪魚、牡丹蝦👍🏻👍🏻👍🏻

蜆肉麵豉湯,蜆肉都幾大粒,湯裡面散發出蜆味嘅鮮甜,可以再Encore👍🏻👍🏻

我地order 蟹肉餅配番茄🍅汁,番茄汁小酸偏甜,蟹餅裡充滿蟹肉,餅面炸得脆而唔厚!

海老天婦羅等得有點久,可能是即炸關係,但不要抱太大期望,不過不失…..

地址:葫蘆壽司 ひょうたん寿司

福岡県福岡市中央区天神2-11-3 ソラリアステージ専門店街 B2F

福岡之旅 – CP值高美食「人形町今半」

福岡之旅-A5和牛燒肉Champion

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s